[...] (te z ryżu, owsianki etc. nie wliczasz), węgle wliczasz tylko z pieczywa, ryżu, kasy, ziemniaków, makaronów, owsianki (te z mięsa, sera, mleka etc. nie liczasz), tłuszcze: oleje najlepiej jak najwięcej wielonienasyconych tłuszczy (olej lniany), ale oliwa, olej rzepakowy, masło orzechowe, tran też będzie okej. Jak już wyliczysz to odpowienio [...]
Vixen możesz edytować posty, żeby nie pisać jeden pod drugim Olej rzepakowy, to nie oliwa z oliwek, raz na miesiąc sam byś mógł byś na to pozbierać. Twaróg zaś, lepiej przyswajany jest wieczorową porą, jako ostatni posiłek - to tylko moja rada Robiłem owsiankę przez pół roku na Cisowiance i Kropli Beskidu i przeżyłem... W dodatku [...]
Wbrew pozorom to jest alternatywa. Olej kujawski to olej rzepakowy dobrej jakości, czyli jako źródło NKT jest OK. A że mu brakuje w n-3 to inna bajka. Wcale nie musi być gorszy od np. lnianego. A jeśli bierze się oliwę z wytłoczyn (bo z oliwek a tania), to łyka się izomery trans KT - tak jakbyś pił margarynę. Z punktu widzenia zdrowia osiągniesz [...]
[...] dużo jednonienasyconych kwasów tłuszczowych odpornych na obróbke termiczną. Nadaje sie doskonale do krótkotrwałego smażenia. Podobne właściwości, choć juz nieco gorsze ma olej rzepakowy niskoerukowy Do smażenia nie nadają sie oleje z dużą zawartoscia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych a wiec olej lniany, słonecznikowy niemodyfikowany, z [...]
jak będzie to krótkie i mało intensywne smażenie to masło / oliwa się sprawdzi. jak będzie to długie i intensywne smażenie to masło klarowane / olej kokosowy / smalec / olej rzepakowy
[...] @@-) Trening: Bieżnia 15 minut (1 minuta tempo 8km/h, 1 minuta 11,5 km/h) - czy można nazwać to interwałem ? Rowerek 10 minut (średnie tempo 28 km/h, poziom 8) Rozciąganie Kolejne z serii pytań, czekających na odpowiedź (Czekam cierpliwie). Za dwa dni zaczynam treningi w warunkach domowych. Czy mogę w ramach treningu interwałowego wykonywać [...]
Ni już z tego nie rozumiem. Od dłuższego czasu czytam, że do smażenia nadaje się najbardziej masło klarowane, olej rzepakowy w wyższych temperaturach a przy krótkim smażeniu można stosować oliwę z oliwek na przykład .. :p weź tu człowieku bądź mądry i nie zgłupiej, tyle teorii panuje naokoło.
Posiłek nr 1 produkt ilość kcal białko węglowodany tłuszcze Jaja kurze (100g) 600,0 g 838,2 75,0 g 3,6 g 58,2 g Boczek wieprzowy wędzony 150,0 g 433,5 22,5 g 1,5 g 37,5 g Olej kokosowy 10,0 g 90,0 0,0 g 0,0 g 10,0 g Pomidor 100,0 g 15,0 0,9 g 2,4 g 0,2 g 860,0 g 1 376,7 98,4 g 7,5 g 105,9 g 28,6% 2,2% [...]
[...] je obróbce samodzielnie. Bardziej niż zakwaszenia obawiałbym się u Ciebie nadmiaru omega 6 w diecie. Masz ich sporo, a kwasów omega 3 - mało. Unikaj pestek słonecznika i oleju z pestek winogron. Dobry stosunek o3 do o6 ma olej rzepakowy. Lepsze niż słonecznik będą też orzechy włoskie (ale ich tylko trochę do diety), migdały (te podbiją wapń, [...]
[...] niego ochotę. Co do składu muffinek była tam: zmielona kasza jaglana i gryczana, kaszka kukurydziana (odrobina), jajo, mleko sojowe, ksylitol, marchewka, orzechy włoskie i olej rzepakowy. I tyle. Warzywa: rzodkiewka, ogórek /SFD/Images/2015/4/29/6f9169c7565a48aeba60cb1180add6dd.jpg /SFD/Images/2015/4/29/46c92dea58d54ad2b2a83bc2b2ebf008.jpg Co [...]
[...] pochodzenia zwierzęcego ryby mięsa jajka sery twarogowe odżywka białkowa i tego typu rzeczy. co do tłuszczy jednak bym trzymał u ciebie 1 g na kilogram masy ciała tutaj ten olej rzepakowy to trochę z nim popłynąłeś raczej bym go nie polecał, lepiej jak już zainwestować w dobrej jakości oliwę z oliwek i tak jak napisałeś olej lniany do tego [...]